steptocht duinen

Steppen in de duinen

steptocht duinenVan de lente tot de herfst kunt u het Nationaal Park ook met de kickbike (step met grote wielen) bezoeken. StepverhuurHaarlem brengt daarvoor de steps naar een perfecte uitvalsbasis: sporthal Tetterode in Overveen.
Steppen in de duinen is leuk om te doen met vrienden, familie en de kids! Er geldt een minimum deelnemersaantal van 8 en reserveren vooraf is nodig!

Verschillende opties voor steppen in de duinen

U kunt kiezen uit verschillende soorten steptochten waarbij u zelf een route kunt uitstippelen of gebruik kunt maken van bestaande mooie routes of puzzeltochten op de step.

  1. Steptocht met kaart: u stippelt lekker zelf uw route uit aan de hand van de kaart en kunt een sportief(!) rondje langs zee maken (15 km) of een meer relaxtere ronde door de bossen van de binnenduinen van ongeveer 9 km. De kosten hiervoor bedragen € 14,50 p.p.
  2. Step-puzzeltocht: puzzel zelf uw route bij elkaar aan de hand van foto’s en hints. Aan het eind van de tocht ligt een schatkistje (ook wel geocache) verborgen waar u uw ervaringen in kunt opschrijven en een groet kunt achterlaten voor steppers na u. Deze route is 9 km en is 2 uur prima te doen. (à € 17.50 p.p.)
  3. Een foto puzzeltocht door de binnenduinen. (à 17,50 p.p.)

Zeven dagen per week van 9 tot 9
Steppen in de duinen is in principe alle dagen van de week mogelijk van 9.00 tot 21.00 uur. Wel is het nodig vooraf de beschikbaarheid te checken en te reserveren. Dit kan via de website van Stepverhuur Haarlem. Het achterlaten van een geldig identiteitsbewijs is verplicht.


Reserveren: 023 – 7113035
www.stepverhuurhaarlem.nl: steppen in de duinen
Tetterodeweg 15
Overveen (op loopafstand van NS station Overveen)
Bij de sporthal is een ruime gratis parkeerplaats.

Enkele steptips:

  1. Draag bij het steppen bij voorkeur sportief schoeisel: hardloopschoenen of schoenen met een platte zool. Hakken zijn minder geschikt.
  2. Steppen met een schoudertas is lastig ivb met je evenwicht. Een rugzakje voor je persoonlijke psulletjes is ideaal.
  3. Op de step ben je officieel voetganger, maar eigenlijk verwacht iedereen dat je je gedraagt als fietser. Maar je hand uitsteken is lastig. Sta dus bij iedere kruising even stil voor je oversteekt!
  4. Wissel regelmatig van been!
  5. Steppen is vermoeiender dan fietsen. Stop tussendoor regelmatig even en als je zelf een route uitstippelt overschat jezelf dan niet.
  6. De steps zijn geschikt voor kinderen van gemiddeld 11 jaar en ouder.

Leave A Reply