De landgoederen van Kennemerland

landgoed buitenplaats

Historische buitenplaatsen en landgoederen

In de binnenduinen van Zuid- Kennemerland ligt een aantal voormalige buitenplaatsen van rijke (Amsterdamse) kooplui. De Landgoederen Middenduin, Leyduin, Caprera, Duinlust, Duinvliet, Koningshof, Duin en Kruidberg en Elswout liggen allemaal in de beboste binnenduinen en zijn beslist een wandeling waard.

Landgoed Duinvliet

Landgoed Duinvliet in Zuid-Kennemerland ligt op de grens van Haarlem en Overveen. Het 11 hectare grote stuk binnenduin is vrij toegankelijk, ook met honden.

Read More

Landgoed Elswout

Landgoed Elswout is ca. 85 hectare groot en telt vele sprookjesachtige huisjes en bruggetjes. Er zijn twee uitgezette wandelroutes (2,5 en 4km), de Orangerie en een statig Landhuis.

Read More

Het Naaldenveld in Bentveld-Aerdenhout

Met slechts 14ha is het Naaldenveld een bescheiden Natuurgebied. Ooit onderdeel van landgoed Groot-Bentveld staat het vol met oude grove dennen en kronkelige loofbomen. Honden mogen hier mee in de

Read More

Buitenplaats Huis te Manpad

Op buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede gaan (tuin)architectuur, plantengroei en sculptuur hand in hand. De boomgaard met oude fruitrassen en een slangenmuur neemt er een speciaal plaats in.

Read More

Duingebied Landgoed Koningshof

Landgoed Koningshof combineert de glorie van oud Parkbos in de binnenduinen met de zeldzame flora en fauna van ruige Kennemer middenduinen. Er zijn drie wandelroutes.

Read More