Honden in de Kennemer duinen

hond uitlaten in de kennemerduinen

De hond loslaten mag lang niet overal

Waar mag u in de Kennemer duingebieden en Nationaal Park Zuid-Kennemerland uw hond uitlaten? De gebieden vindt u hier eenvoudig op een rijtje.

Niet alle gebieden zijn gratis toegankelijk (Caprera) en in sommige gebieden of periodes (broedseizoen) moet de hond aan de lijn.

Landgoed Duinvliet

Landgoed Duinvliet in Zuid-Kennemerland ligt op de grens van Haarlem en Overveen. Het 11 hectare grote stuk binnenduin is vrij toegankelijk, ook met honden.

Lees verder

Het Naaldenveld in Bentveld-Aerdenhout

Met slechts 14ha is het Naaldenveld een bescheiden Natuurgebied. Ooit onderdeel van landgoed Groot-Bentveld staat het vol met oude grove dennen en kronkelige loofbomen. Honden mogen hier mee in de

Lees verder

Duingebied het Wurmenveld in Kraansvlak

Het Wurmenveld is een 3.4 vierkante km groot Kennemer duingebied in het Kraansvlak vlakbij Zandvoort waar honden los mogen lopen.

Lees verder

Landgoed Kennemerroode – Aerdenhout

Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor Kennemerroode. Dit bultige Kennemer duingebiedje dat tot de dag van vandaag nergens beschreven stond valt onder de Natuurschoonwet die dateert uit 1928.

Lees verder

Landgoed Caprera

Het 25ha grote Park van het landgoed Caprera ligt op de flanken van het Kopje van Bloemendaal en grenst aan de Kennemerduinen. Honden zijn er welkom, met een kaartje.

Lees verder