Excursie in de Kennemerduinen

In de Kennemerduinen-regio verzorgen verschillende organisaties excursies. Vaak zijn dit de beheerders van de natuurgebieden, maar ook vrijwilligers van het IVN en excursieleiders van de Vogelbescherming zijn actief als gids.

Waar en met wie kun je op natuur-excursie gaan?

Scroll naar beneden voor alle planten-, dieren- en landschapsexcursies.

IVN

ivn excursieHet IVN is een van de grootste aanbieders van excursies in de regio. Een deel daarvan is te reserveren via de site van het Nationaal-Park. Het complete overzicht van IVN-activiteiten in Zuid-Kennemerland is te vinden op de site van de regionale afdeling.
IVN activiteiten Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

activiteiten nationaal park zuid-kennemerlandBijna alle activiteiten verzorgd door PWN, het IVN, Natuurmonumenten en die van Staatsbosbeheer die plaatsvinden in het Nationaal Park staan op hun overkoepelende site. Dit geldt voor excursies in o.a. de Kennemerduinen, Elswout, Duinvliet, De Heerenduinen, Middenduin en Koningshof.
NP-ZuidKennemerland.

AWD

excursie waterleidingduinen awdExcursies in de AWD (Amsterdamse Waterleidingduinen), het grootste aaneengesloten natuurgebied langs de Hollandse kust. Hier kunt je eindeloos wandelen en struinen buiten de paden. Waternet en de natuurgidsen van het IVN bieden samen een uitgebreide excursie agenda in dit duingebied aan.
Activiteiten Waterleidingduinen

Noord-Hollands Landschap

landschap-noord-hollandExcursies verzorgd door Landschap Noord-Holland, de beheerder van o.a. het Naaldenveld, Leyduin, Vinkenduin, Woestduin en landgoed de Overplaats.
Activiteiten pagina Landschap Noord-Holland

Buitenplaats Huis te Manpad

excursie huis te manpadHet Huis te Manpad is een landgoed in Heemstede dat normaliter is afgesloten voor publiek. Op dinsdag zijn er regelmatig excursies op deze buitenplaats.
Huis te Manpad

Thijsses Hof

rondleiding thijsseshofThijsses Hof is de oudste Heemtuin van Nederland, aangelegd door Jac. P. Thijsse. Deze heemtuin ligt in het Bloemendaalse Bos, vlakbij het kopje van Bloemendaal en Landgoed Caprera. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak (betaald) en iedere zondag om 14.00 uur (gratis).
Rondleiding Thijsseshof

Vogelbescherming

vogelbeschermingDe vogelbescherming verzorgt met enige regelmaat excursies in de regio, bijvoorbeeld in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Vogelbescherming Nederland

Leave A Reply