De twee Bezoekerscentra

De twee grootste aaneengesloten natuurgebieden van Zuid-Kennemerland hebben alletwee een bezoekerscentrum. De bekendste vindt je bij de Kennemerduinen (ingang Koevlak). Een iets minder frequent bezocht bezoekerscentrum ligt in de Amsterdamse waterleidingduinen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

bezoekerscentrum kennemerduinen
De Zandwaaier

Bezoekerscentrum Kennemerduinen

Het bekendste bezoekerscentrum is ‘De Zandwaaier’ en ligt bij ingang Koevlak van de Kennemerduinen. De ingang van het duingebied en de erbij horende parkeerplaats liggen aan de Noordzijde van de Zeeweg die Overveen met Bloemendaal aan Zee verbindt. Het bezoekerscentrum is sinds 2013 ook weer hier te vinden.

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tevens open op de maandagen tijdens alle schoolvakanties (regio Noord) en in juli en augustus en 2e Paasdag en 2e Pinksterdag.

Gesloten: 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.
Toegang is gratis.

Bereikbaarheid Bezoekerscentrum Kennemerduinen :
Adres: Zeeweg 12 tot 14, 2051 EC Overveen. Betaald parkeren: ingang Koevlak.

Trein: Het bezoekerscenrtum ligt op 10-15 minuten lopen van NS station Overveen.

Bus: Connexxion, lijn 81 vanaf NS-station Haarlem naar de Zeeweg, halte Kennemerduinen. Vanaf daar is het 5 minuten lopen.

Amsterdamse Waterleidingduinen

bezoekerscentrum oranjekom
Voormalig pompstation, nu bezoekerscentrum de Oranjekom

Bezoekerscentrum de Oranjekom (AWD)

Dit bezoekerscentrum zit in een gerestaureerd voormalig pompstation aan de Oranjekom in de Amsterdamse waterleidingduinen. Vanuit dit bezoekerscentrum kun je uitkijken over het water. Voor je het bezoekerscenrtum van de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt bereiken  moet je eerst even een toegangskaartje kopen voor het duingebied.

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur
Gesloten op maandag

Tijdens feestdagen geopend!

Toegang tot het bezoekerscentrum zelf is gratis, voor het gebied is een toegangskaartje nodig (te koop bij alle ingangen)

Bereikbaarheid
Bezoekerscentrum de Oranjekom is lopend bereikbaar via ingang De Oase in Vogelenzang. Hier is ook een ruime parkeerplaats.

Adres: 1e Leijweg 6, 2114 BH Vogelenzang

Telefoon: 020 608 75 95Bus: Vanaf station Heemstede-Aerdenhout Connexion lijn 90 naar Noordwijk, halte waterleiding.