landgoed overplaats

Vervanging voor theekoepel op Landgoed De Overplaats

landgoed overplaats25-01-2011 Op De Overplaats in Heemstede (naast Speeltuin Linnaeushof), gaat Landschap Noord-Holland een nieuwe blikvanger bouwen. De oude theekoepel is door vandalisme verloren gegaan. Ter vervanging schreef de organisatie een prijsvraag uit voor de bouw van een nieuwe blikvanger op het landgoed.

De opdracht voor de prijsvraag was: ontwerp iets eigentijds voor deze cultuurhistorisch waardevolle plek. Dit heeft een hoop creativiteit losgemaakt. Uit de vele inzendingen bleef na juryberaad één ontwerp over: Mijmer en Focus van Inbo uit Rotterdam. Het ontwerp: refereert aan de rijke en lange geschiedenis, besteedt aandacht aan duurzaamheid en past helemaal bij de sfeer van deze plek.

Met dit ontwerp trekt de zichtas vanaf de Hartekamp naar De Overplaats weer als vanouds alle aandacht.

Financiële bijdrage en expositie
Voor de bouw van de nieuwe koepel zijn nog financiële middelen nodig. U kunt uw steentje bijdragen door eenmalig 3 Euro te doneren. Verstuur daarvoor een sms-bericht met het woord CULTUUR naar nummer 4333. Wilt u alle ontwerpen bekijken? Van alle inzendingen is ene expositie gemaakt die van 3 februari tot en met 30 maart te bekijken is in de publiekshal van het raadhuis van Heemstede. De expositie is vrij toegankelijk.

Leave A Reply